Uitbater van Limburgs café dat zich niet aan de coronamaatregelen hield: “Politie was al anderhalf uur aan het provoceren”

door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
Gisteren gingen de cafés in het hele land weer open. In Hasselt sloot de politie een café ‘s avonds alweer omdat het de richtlijnen niet opvolgde.

De uitbater van café ‘Het Bierpunt’ kreeg een boete en na herhaaldelijke waarschuwingen werd ook zijn café gesloten door de politie. Dronken jongeren toepten er samen. Eén van hen verloor veel bloed toen hij tegen een tafel viel. Een meisje moest totaal van de kaart naar het ziekenhuis gebracht worden.

De uitbater van het café is niet te spreken over het gedrag van de politie. “Jonge mensen worden na drie maanden vrijgelaten om eindelijk eens een stapje in de wereld te zetten. Het was een feestje maar ze zijn geen drank meer gewoon”, verduidelijkt café-uitbater Paul Boa bij TV-Limburg.

Het gaat vooral om jongeren van 16 tot 20 jaar. Ze drinken veel en lopen voortdurend naar de toog. “Er zijn geen fouten gemaakt”, benadrukt Boa. “Zondag was er hier een betoging van 400 mensen. De politie greep toen niet in. Als ze de coronamaatregelen willen toepassen, dat ze het dan overal doen.”

“Het is ook zo dat dronken mensen al eens korter bij elkaar gaan zitten. Zoiets is nu éénmaal moeilijk onder controle te houden. De politie is hier met veel mensen anderhalf uur voor het café komen te staan. Dat provoceert de jongeren want zij moeten jammer genoeg niet weten van de politie.”

De uitbater werd door de politie verschillende malen aangespoord om de regels te volgen. De man weigerde volgens de politie ook om een mondmasker te dragen terwijl dit wel verplicht is.

Tags hasselt café