Het boeiende verhaal van Volkswagen (publireportage)

door: MRO
Het merk Volkswagen kent zijn oorsprong in 1937. In die tijd werd het gevestigd door de Duitse Arbeiderspartij en werd het hoofdkwartier was toen in Wolfsburg geplaatst.

De fabrieksnaam luidt in het Duits: "Volkswagen". Hiernaar wordt in het bijzonder gerefereerd in de eerste wagen. De eerste in massa gemaakte auto was het Type 1, de zogenaamde Käfer (de Kever). Deze wagen was erg in trek vanwege de voordelige prijzen.

Deze wagen is in 1938 op de markt gebracht en tot 2003 gefabriceerd. Ferdinand Porsche was zelf betrokken bij de totstandkoming van de Kever. Dit model is wereldwijd populair onder de mensen en er werden meer dan 21 miljoen exemplaren van geproduceerd.

Het deed mee aan vele racewedstrijden, speelfilms, videospelletjes en drukte zijn stempel als een massaal gefabriceerde, betaalbare, betrouwbare en aantrekkelijk uitziende auto. VW-reserveonderdelen voor uw auto vindt u op auto-onderdelenshop.

De huidige modelreeks van Volkswagen voorziet in het volgende: de up! als 3- en 5-deurs hatchback, de 5-deurs Polo hatchback, de Golf (hatchback en variant), Golf SV, Passat (sedan en variant), de SUV's Tiguan, Touareg en T-Roc, de cross-overs Touran en Sharan, de terreinauto's Amarok en de luxe sedan Arteon. Het concern volgt de moderne wereld op de voet en heeft oog voor milieubescherming, vandaar dat het de up! en Golf als elektrische voertuigen heeft uitgebracht.

Los van personenauto's verkoopt de Volkswagen Groep ook bedrijfswagens. Denk hierbij aan bestelwagens en -bussen. De modellen Caddy, Saveiro, Transporter, Caravelle, California en Crafter vormen deze klasse.

Vanaf de allereerste modellen springen de auto's van VW in het oog omwille van de betrouwbaarheid, hoogstaande kwaliteit en zuinigheid.

Een aantal uitvoeringen van de Polo en de Golf zijn in verschillende jaren gewaardeerd met gerenommeerde onderscheidingen als "Auto van het jaar", "United States Motor Trend Car of the Year" en "Auto van van het jaar in Europa".

Het totale assortiment van dit concern beantwoordt aan nagenoeg alle mogelijke behoeften van consumenten. In het jaar 2018 verkocht de onderneming wereldwijd ruim 10 miljoen voertuigen, een bewijs dat het merk populair is.