Politie vraagt uit te kijken naar bijzonder voertuig na diefstal van 600.000 euro

door: BVDO
diefstal juwelen
Afbeelding bron: Federale politie

Op vrijdag 2 april 2021 om 04.45 uur werd ingebroken in een juwelenfabriek in de Bargermeerweg op een industrieterrein in Emmen in Nederland.

De daders kwamen toe in een witte Volkswagen GOLF type 8. De bestuurder bleef bij het voertuig op de uitkijk terwijl zijn twee kompanen met een voorhamer een ruit stuksloegen van de garagepoort van het bedrijf.

Dit deed het alarm afgaan. Zij drongen het gebouw binnen, gingen naar de burelen en sloegen daar een zware rolluik stuk waarachter de juwelen lagen. In totaal werd voor ongeveer 600.000 Euro aan juwelen gestolen.

De eerste dader was slank gebouwd. Hij droeg een joggingbroek met opvallen print, camouflage- of luipaardprint, en onder zijn jas een trui met kap met dezelfde print. Verder droeg hij opvallende sportschoenen.

De tweede dader is eveneens slank. Hij droeg baskets met opvallende reflectoren. Het voertuig VW GOLF type 8 was op dat moment nog niet lang op de markt en er reden er nog niet veel van rond.

De juwelen zijn nog steeds niet teruggevonden. Zij droegen allemaal dezelfde stempel met de initialen “SGS”, zo meldt het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24