Paul Magnette heeft een datum in zijn hoofd voor een nieuwe regering

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Voor Paul Magnette moet het vooruitgaan. De onderhandelingen voor een nieuwe regering moeten heel binnenkort van start gaan en snel rond zijn.

PS-voorzitter Paul Magnette heeft een planning vooropgesteld voor de vorming van een nieuwe regering. Tegen eind deze maand moeten de onderhandelingen beginnen. Eind september, begin oktober, bij de start van het parlementaire jaar, moet alles in kannen en kruiken zijn.

Magnette zei dat tijdens een interview bij de Franstalige televisiezender RTL-TVL. Ook deze week nog zijn er al verkennende gesprekken. Met de acht partijen die de minderheidsregering van premier Wilmès steunen worden de krijtlijnen van een programma en relanceplan uitgewerkt. Volgende week zou dat rond moeten zijn.

Maar er zijn ook heel wat moeilijkheden om een nieuwe regering te vormen. "Wat coalities betreft, weet je het nooit. Maar we zien dat er moeilijkheden zijn met deze coalitie die de MR een paar maanden geleden heeft voorgesteld", vertelde Magnette. "Niemand is onvermijdelijk, en de PS ook niet. Wat nodig is, is proberen te achterhalen wie zich wil inzetten voor een herstelplan en krachtige maatregelen.”