"Mijn kinderen vertelden de politie dat ik hen vastbond met kettingen en mijn vingers in hun poep stak"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
Enkele ouders en grootouders getuigen deze week in het weekblad Humo hoe ze slachtoffer werden van onterechte beschuldigingen.

Zo vertelt een 45-jarige vader hoe zijn ex-partner klacht tegen hem indiende: hij zou zijn dochtertjes van 4 en 6 jaar oud verkracht hebben. Een psychologisch onderzoek onthulde dat de aantijgingen niet waar waren.

"Het is alsof mijn vaderschap van me is afgenomen, en ik opnieuw moet bewijzen dat ik een goede papa ben. Als de kinderen bij mij op schoot kruipen, voel ik me verstarren. Dan flitsen de vragen van de politie door mijn hoofd. Die zware beschuldigingen gingen door merg en been", getuigt de man in Humo.

Een moeder vertelt in het weekblad hoe haar ex beweerde dat ze haar kinderen mishandelde en verkrachtte. "Ze diende meerdere klachten in. De kinderen (6 en 9 jaar oud) vertelden gruwelijke verhalen tegen de politie: dat ik hen met kettingen vastbond in de kelder en dat ik met mijn vingers in hun poep zat."

Uit het gerechtelijk onderzoek, dat negen maanden aansleepte, bleek dat de kinderen alles verzonnen hadden, om hun biologische moeder te plezieren.