Jan Jambon zou het rampzalig vinden: "Dat is het ergste wat we zouden kunnen meemaken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) doet een oproep aan alle burgers om zich aan de geldende regels tegen het coronavirus te houden. Versoepelingen moeten terugdraaien, zou het ergste zijn, zegt hij.

Het sluitingsuur voor de horeca blijft op 01.00 uur, zo besliste de Nationale Veiligheidsraad. Jan Jambon ging daar dieper op in: "Met een later sluitingsuur verleg je het probleem. En laten we een kat een kat noemen: hoe langer mensen op café zitten, hoe meer dronken ze worden en hoe minder ze zich rekenschap geven van de regels", zei hij tegen de VRT.

"We kunnen maand na maand de regels versoepelen als de gemiddelde Belg zich aan de regels houdt. Tot nu toe lukt dat, maar af en toe zijn er uitzonderingen die écht niet kunnen", verwees hij naar de feestvierders op het Flageyplein. "Dat is onverantwoord gedrag. Dat gaat niet en dat mag niet. Het tegenovergestelde is, dat als we dat niet onder controle krijgen, we de cafés niet meer laten opengaan."

"Er is nu al veel toegelaten, blijf binnen de perken van wat toegelaten is, dan kunnen we in de toekomst verder versoepelen. Het ergste wat we zouden kunnen meemaken, is dat we op onze passen zouden moeten terugkeren. Een heel warme oproep: blijf binnen de regels, dat kan het leven maand na maand aangenamer en aangenamer worden", besloot Jambon.