Tom Van Grieken zet iedereen op zijn plaats: “Toch niet zoals De Wever beweert”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week onthulde Gwendolyn Rutten dat N-VA graag in een regering wilde stappen met Vlaams Belang. De andere partijen hielden dit echter tegen.

Bart De Wever was zo intelligent om common ground te vinden om één partij over de streep te trekken. Ik had geen ambitie om alleen gedoogsteun te leveren”, blikt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken terug in Knack.

“Het Vlaams Parlement is een legislatuurparlement: je kunt de stekker er niet uittrekken om naar verkiezingen te gaan. Ik ben blij dat nog eens duidelijk is gemaakt dat we er niet voor de show zaten. Een stem voor Vlaams Belang is dan toch niet zo’n weggegooide stem als De Wever vroeger beweerde.”

"Zet een tandje bij"
“Wij moeten zien dat we een respectabele rechtse partij zijn en de N-VA moet stoppen met verliezen in de peilingen. Hop-hop, De Wever! Zet een tandje bij! De N-VA moet haar centrumrechtse profiel terugvinden.”

“Ze moet de CD&V en de Open VLD opeten en niet onnodig de strijd op rechts aangaan. Dát is de weg naar een Vlaams front in 2024. Nog een beetje en we hebben niemand meer nodig.”