Slachtoffers van gangsters zwaar onder de indruk: 'Ze hebben afschuwelijke dingen met ons gedaan'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De slachtoffers van de brutale home invasion die in Zandhoven plaatsvond, zijn zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen. De daders gingen bijzonder driest te werk.

Drie gemaskerde en gewapende mannen drongen in de vroege uurtjes een huis binnen (lees hier het oorspronkelijke bericht) en pakten de bewoners en een logé hard aan.

Eén van de slachtoffers, de logé, getuigde tegenover VTM over de gruwelijke praktijken die zich anderhalf uur lang afspeelden in de woning. Zo werden de slachtoffers vastgebonden en kregen ze een pistool tegen het hoofd gedrukt.

"Ze zeiden dat ze onze vingers één voor één zouden afknippen. Ze hebben ook zuur over het lichaam van mijn vriend gegoten. We hebben ook allebei benzine over ons gegoten gekregen, met het dreigement dat ze ons in brand gingen steken."

Huis en inboedel vernield

De slachtoffers vernielden zowat de hele inboedel van het huis, maar dropen af zonder buit. "De kussens van de zetels werden kapotgesneden, de valse plafonds werden opengemaakt, de isolatie werd eruit gehaald, de valse wanden van de badkuip... Ze hebben alles echt grondig onderzocht."

De getuige verkeert in shock: "In het ziekenhuis zeiden ze nog verbaasd te zijn hoe kalm ik was, maar enkele uren later ben ik beginnen te trillen over mijn hele lichaam. Ik heb al verschillende keren moeten wenen. Dat is de schok achteraf. En schrik natuurlijk, want het waren echte gangsters, dat is wel duidelijk."