Elio Di Rupo geshockeerd door actie van Vlaams Belang: "Respectloos is het!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De Waalse minister-president Elio Di Rupo is kwaad op het Vlaams Belang, na een actie die hij als "respectloos" bestempelt.

Vlaams Belanger Filip Brusselmans was met enkele leden van de jongerenafdeling van zijn partij naar Trois-Ponts getrokken, om er overal Vlaamse vlaggen op te hangen. Ze reageerden zo op het feit dat de burgemeester van die plek geëist had dat er een nationale driekleur naast de Vlaamse Leeuw zou hangen op een scoutskamp. Bij gebrek aan driekleur haalde de politie de Vlaamse vlag dan maar naar beneden.

De actie van Vlaams Belang valt echter niet goed bij voormalig premier Elio Di Rupo. "De houding van het Vlaams Belang is onaanvaardbaar! De regel met betrekking tot het ophangen van officiële vlagen werd al in 2017 door de lokale autoriteiten gestemd. Dit toont nogmaals de schandalige aard van het Vlaams Belang", aldus Di Rupo.

"Bovendien is deze houding respectloos ten opzichte van de Walen. Ik steun de burgemeester. Wallonië blijft iedereen die de rechtsstaat respecteert, welkom heten."