Bart De Wever windt zich op: "Niet het moment om met vingertjes te wijzen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, heeft verdere uitleg gegeven bij de verstrenging van de maatregelen tegen het coronavirus.

Een avondklok, de horeca die vroeger moet sluiten, fitnesscentra die de deuren moeten sluiten en verplicht telewerken: de maatregelen in de provincie Antwerpen zijn serieus verstrengd. Bart De Wever (N-VA) wil het geen quarantaine noemen, maar een lockdown light.

"De versoepeling van het sociale leven lijkt het startpunt te zijn geweest van de tweede coronagolf. Het is begonnen met een aantal trouwfeesten, in een aantal shishabars en in een fitnesszaak", verklaarde hij aan de VRT.

De Wever denkt dat er in Antwerpen sneller cijfers beschikbaar waren dan in andere grootsteden, waar hij zich zorgen over zegt te maken. "Ik moet zeggen dat ik het ongelooflijk betreur dat Antwerpen nu met de vinger wordt gewezen en dat ik sommige politieke verklaringen daarover beneden alle peil vindt. Het is wat het is, het sociaal leven heeft dit aangejaagd. Dat begint in bepaalde wijken en in bepaalde gemeenschappen, maar dit is niet het moment om met vingertjes te wijzen."