Bart De Wever heeft groot nieuws: "Vertrouwen is er, we kunnen binnenkort een regering hebben"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
N-VA-voorzitter Bart De Wever is optimistisch gestemd over de lopende regeringsonderhandelingen. Volgens hem kunnen we binnen enkele weken een nieuwe regering hebben.

"Ik heb meteen na de verkiezingen gezegd dat we tot een groot akkoord met de PS moesten komen. Dat is mislukt omdat Magnette dan weer wel en dan weer niet wilde. Maar dat is gekenterd: ik heb de laatste weken gevoeld dat de sfeer helemaal anders is", zei De Wever op VTM.

De Wever zegt dat de coronacrisis en de nood aan een volwaardige regering de N-VA en de PS bij elkaar heeft gebracht. "We denken dat we er kunnen geraken. Ik vertrouw hem erop dat dit nu ernstig is, dat dit moet lukken. We hebben goed gesproken met elkaar en bij elk thema een evenwicht gezocht."

Bubbel van vijf

"Het goede nieuws is: we zijn nu al met een bubbel van vijf. PS, Sp.a, CD&V, CDH en N-VA hebben naar de nota gekeken en willen meedoen en mee onderhandelen. Zij zeggen onderling: als wij starten, dan is er binnen twee of drie weken echt een regering. Iedereen gelooft dat, we vertrouwen elkaar", aldus De Wever.