Els Ampe haalt uit naar Marc Van Ranst: "Nu gaat u de mensen ook nog hun voetbal afpakken?!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Open Vld-politica Els Ampe heeft in een videoboodschap scherp uitgehaald naar viroloog Marc Van Ranst. Ze wil dat het competitievoetbal in de provincie Antwerpen moet kunnen doorgaan.

"Als lid van de commissie Sport van het Vlaams Parlement, vind ik dat het profvoetbal in de provincie Antwerpen moet kunnen doorgaan. Al die spelers worden continu getest, dus dat kan veilig doorgaan", stelt Ampe.

Vervolgens haalt ze uit naar Marc Van Ranst: "Ik begrijp niet, mijnheer Van Ranst, dat u een gele kaart wil geven aan voetballers die hun overwinning vieren met een knuffel. Gaat u zich nu ook al bemoeien met het voetbalreglement? Nadat u de horeca hebt laten doodbloeden, de culturele sector op zijn gat heeft gekregen en de evenementensector laat doodbloeden."

"Je mag wel met 300 als sardienen in een blik in een vliegtuig zitten, maar we mogen niet naar de Ancienne Belgique, waar 200 mensen hun job verliezen. En nu gaat u, mijnheer Van Ranst, ook nog eens de mensen hun voetbal afpakken. Stop de lockdown. Stop de culturele lockdown, stop de sportieve lockdown en laat mensen nog genieten van een voetbalmatch", besluit Ampe haar betoog.