Boodschappen doen flink pak duurder sinds corona: Deze supermarkt is goedkoopste

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de prijzen in de supermarkten flink gestegen. Test Aankoop onderzocht de prijsontwikkelingen.

"Carrefour Hyper, Albert Heijn en vooral Colruyt en zijn afhaaldienst Collect&Go zijn veel duurder geworden in vergelijking met begin maart. We eisen dat consumenten beter worden beschermd", zegt Test Aankoop.

De consumentenorganisatie onderzocht de prijsevolutie voor 267 producten van begin maart tot nu in negen supermarktketens. Verse producten als fruit, groenten, vis en vlees werden niet meegeteld. "Volgens onze laatste onderzoeksresultaten blijft het bij de meeste winkels nog steeds duurder om je boodschappenmand te vullen, in vergelijking met begin maart."

Promoties en kortingen

"Rekening houdend met promoties en kortingen, zijn Colruyt en Collect&Go nog steeds respectievelijk meer dan 5% en 4% duurder dan begin maart. Bij Carrefour Hyper en Albert Heijn is de prijsstijging iets gematigder, met een respectievelijke stijging van bijna 3% en 2% aan de kassa. Match, Delhaize en Intermarché blijven voornamelijk op hetzelfde prijsniveau of zijn een klein beetje goedkoper geworden."

Colruyt

"Colruyt blijft ondanks de prijsstijgingen bij de goedkoopste supermarkten, zoniet dé goedkoopste om er je boodschappen te doen", besluit Test Aankoop.