Vader van Eefje schrijft ophefmakend boek over Marc Dutroux: "Onderzoek werd tegengewerkt, dat mocht niet onderzocht worden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Jean Lambrecks, de vader van de door Marc Dutroux vermoorde Eefje, heeft samen met zijn partner Els en een voormalige rijkswachter een boek geschreven over de zaak-Dutroux.

Lambrecks en zijn partner onderzochten negen jaar lang het hele strafdossier, en kregen hulp van een gepensioneerde rijkswachter, die een van de hoofdonderzoekers was van de Cel Neufchâteau.

Samen wilden ze aantonen dat er zaken niet of onvoldoende onderzocht werden. Voor hen staat het ook vast dat Dutroux niet alleen werkte. Hij zou volgens het boek ook in onze buurlanden Duitsland, Frankrijk en Nederland actief geweest zijn.

"Er zijn meer schuldigen, maar jammer genoeg waarschijnlijk ook meer slachtoffers", zegt Els Schreurs in Het Belang van Limburg. "Dutroux was niet de pedofiele psychopaat die enkel voor zichzelf kinderen ontvoerde en misbruikte. Hij maakte deel uit van een criminele organisatie", aldus Jean Lambrecks.

De voormalige rijkswachter zegt vlakaf tegengewerkt te zijn tijdens zijn onderzoek. "Het hele criminele milieu in Charleroi mocht gewoon niet onderzocht worden. Dat er meer schuldigen zijn, is voor mij helaas zo goed als zeker."