Zeer opvallend nieuws over hond Uscko die 12 kinderen gebeten heeft

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Dany Grosemans is de hondenexpert die de Mechelse herder Uscko gisteren urenlang onderzocht. Het dier beet vorige week twaalf kinderen op de speelplaats van een school. Toen ontstond heel wat tumult. Volgens de ene moest Uscko een dodelijk spuitje krijgen, anderen vinden dat het dier in leven moet blijven. Gisteren heeft Uscko zich alvast uitstekend gedragen.

Het is uiteindelijk de burgemeester die zal beslissen wat er met Uscko moet gebeuren, maar allicht wordt het Uscko allemaal vergeven. De Mechelse herder heeft zich tijdens het onderzoek uitstekend gedragen. De hondenexpert heeft het onderzoek zo objectief mogelijk gevoerd. Hij werd overspoeld door reacties via sociale media en mail. "Daar ben ik bewust niet op ingegaan zodat ik eerlijk kon oordelen", vertelt hij. Uscko werd onderzocht en volgens de gedragstherapeut is het een éénmalige fout van het dier. "De burgemeester moet op basis van mijn rapport een beslissing nemen. Dat moet hij in alle rust kunnen doen", zegt hij.

Gisterenavond heeft de burgemeester van Beringen, Maurice Webers (sp.a), nog geen definitieve beslissing genomen. Al liet hij wel weten een grote dierenvriend te zijn. De kans is zeer reëel dat Uscko niet hoeft ingeslapen te worden. Dat is zéér goed nieuws. De uiteindelijke beslissing wordt vandaag genomen. Al is er nog veel onduidelijkheid over het verdere bestaan van de hond: Mag Uscko weer naar zijn baasje Jeffrey Rienckens terugkeren? 

De burgemeester zou hond Uscko ook bij een andere eigenaar kunnen laten plaatsen. Tot grote spijt van Rienckens, die zijn hond dolgraag terugwilt. "Als ik hem terugkrijg, zou ik dolgelukkig zijn", vertelt hij. Momenteel verblijft Uscko nog in het asiel. Rienckens hoopt dat daar snel verandering in komt.