Mannen openden het vuur in Antwerpen afgelopen nacht: De gevolgen zijn zéér ernstig

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Antwerpen heeft een man gisternacht het vuur geopend. De politie meldt dat het om verschillende verdachten gaat. In totaal zouden vier kogels afgevuurd zijn.

Gisteravond werd een gezin uit Schilde opgeschrikt door een schietpartij. Eén van de kogels kwam terecht in de kinderkamer van hun zoontje. “Ons zoontje van een jaar oud lag in de kamer te slapen. Gelukkig is de kogel in de muur blijven steken. De gevolgen hadden dramatisch kunnen zijn”, vertelt de vader van het kind. Dat is niet het enige.

“Mijn vriendin werd om 3 uur ’s nachts wakker van het lawaai. Ze deed het licht aan, keek door de ruit en zag die mannen wegvluchten”, vertelt Gianni B, de bewoner van het appartement. “Mijn auto, een nieuwe Mercedes, zat volledig onder de white spirit. We roken het tot binnen. Als mijn vriendin het licht niet had aangedaan, hadden ze mijn auto in brand gestoken, en bleef er nu waarschijnlijk niets van over.” Ook de vriendin van Gianni B. reageert verslagen. “Ik was volledig in paniek toen het gebeurde.”

Het is niet de eerste keer dat een gelijkaardig incident gebeurde. Het huis van het gezin werd al eens eerder beschoten. Gianni B. besluit om zo snel mogelijk te verhuizen samen met zijn vriendin en zoontje. “We trekken zo ver mogelijk weg, waar ze ons niet kunnen vinden. Het is hier niet veilig, zeker niet voor ons zoontje." De lokale recherche onderzoekt momenteel de zaak. Voorlopig is het nog niet zeker of er een link is met het drugsmilieu.