Jan Bakelants die zware val maakte, heeft meer nieuws over zijn herstel

bron: De Morgen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In de Ronde van Lombardije maakte Jan Bakelants een zware val. Dat betekende meteen het einde van het seizoen voor de renner en tevens de start van een lange revalidatieperiode. De renner komt nu met opvallend nieuws over zijn herstel.

De klap was bijzonder heftig voor Jan Bakelants. De renner is nog steeds verbaasd over wat die bewuste dag gebeurde. “Het meest stuitende was dat een motard nog per se voorbij wilde. Ze hadden me al weer naar boven gehesen en ik lag op een brancard op de weg. Tussen de ambulance en de vangrail. Maar hij wilde door en reed over mijn been heen. In die ambulance, die zeker dertig jaar oud was, voelde ik elke put tussen Sormano en het ziekenhuis van Como. Die rit duurde een uur.”

Drie maanden na zijn val gaat het erg goed met Jan Bakelants. Althans naar omstandigheden. De renner meldt dat hij allicht in maart opnieuw op de fiets zal zitten en aan de start verschijnt van de Ronde van Catalonië. Dat vertelt hij aan De Morgen.

“Stilaan ben ik gaan revalideren. In Pellenberg en bij een kinesist hier. Héél veel achterop voel ik me niet. Ik voel me goed. Natuurlijk zal ik achterstand hebben, maar het is niet zo dat ik nu nog van 0 naar 100 moet. Ik denk dat ik aan 30 zit. Ik hoop in maart toch te kunnen hervatten in de Ronde van Catalonië. De ploeg geeft me tijd, maar dat is dubbel. Ik ben einde contract. Hoe later ik goed ben, hoe kleiner de kans dat ik naar de Tour kan als helper van Bardet. En daar is opvallen belangrijk”, besluit hij.