Na zware val in ravijn werkt Jan Bakelants aan zijn comeback, maar dan duikt ernstig probleem op

bron: De Morgen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
“Ik wil de laatste twee jaar veel pech achter me laten”, vertelt Jan Bakelants aan De Morgen. De renner van AG23 maakte tijdens de Ronde van Lombardije een zware val. Hij kwam in een ravijn terecht toen hij een bocht miste. De renner had zeven gebroken ribben en vier gebroken wervels. Nu werkt hij aan zijn comeback. Volgens Bakelants is er een ernstig probleem aan de hand.

Hoewel Jan Bakelants met volle teugen uitkijkt naar zijn comeback in maart tijdens de Ronde van Catalonië ziet hij ook een groot probleem. “Waarom plaatsen ze geen stootkussens of vangnetten? In het skiën werken ze met dubbele vangnetten en in de kledij zit een beschermend systeem waardoor het aantal nekletsels tot nul herleid is. Waarom rijden wij nog altijd met truien uit 1905? Qua veiligheid evolueert deze sport totaal niet”, aldus de renner.

Het seizoen kwam abrupt tot een einde voor Bakelants, die de val op een andere manier probeert te bekijken. “Positief kan een valpartij natuurlijk nooit zijn. Maar ik probeer het als interessant te zien, als een nieuwe start. Hoeveel renners krijgen in hun carrière de kans om eens van nul te herbeginnen? Ik wil dit zien als een uitdaging om mezelf opnieuw uit te vinden”, vertelt Jan Bakelants in het interview met De Morgen. “Zo kan ik de laatste twee jaar van veel pech achter me laten.”