Kris Peeters haalt uit naar Bart De Wever: "Het is een manier die ik verafschuw"

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In een interview met Het Nieuwsblad vertelt Kris Peeters openhartig over de manier van politiek voeren. De gemoederen raken de laatste tijd stevig verhit binnen de federale regering. Hij roept op tot kalmte. "We moeten het hoofd koel houden, en de rede laten overwinnen op emoties", klinkt het.

Verharding in het politieke debat en emoties kunnen we volgens Kris Peeters maar beter missen. "Het is een algemeen fenomeen, met Trump als beste voorbeeld (...) Het is een manier van politiek bedrijven die ik verafschuw. We moeten opletten dat we daar in België niet naar afglijden. Het begint die richting uit te gaan als je een foto van een kameel rondstuurt", vertelt Peeters. Hiermee verwijst hij naar Bart De Wever die een foto van een kameel postte naar aanleiding van de heisa rond Theo Francken. Op die manier liet De Wever blijken dat hij vindt dat Francken in de regering moet blijven. 

Kris Peeters is hard voor De Wever. Ze strijden immers samen om de burgemeestersjerp in Antwerpen. Toch wil Peeters iets duidelijk maken. "Ik heb in ieder geval persoonlijk niets tegen Bart De Wever. Ik waardeer hem ook voor zijn sportieve prestaties. Het is natuurlijk wel zo dat we als CD&V in de federale regering tegenover drie liberale partijen staan. Onze visie is anders dan die van de andere partijen."