Alfons uit Beveren vermoordde zijn terminaal zieke vrouw op haar vraag, nu staat hij terecht voor moord

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video ATV
Alfons B., een 59-jarige man uit Stekene, had een pact gesloten met zijn terminaal zieke vrouw. Op haar aandringen zou hij haar om het leven brengen. Dat deed hij ook in het Stropersbos in het Oost-Vlaamse Stekene. Nu staat hij terecht voor moord op zijn vrouw in de correctionele rechtbank van Dendermonde.

Alfons B. (59) en Annelies B. (63), een koppel dat in Beveren woonde, hadden besloten om samen uit het leven te stappen. Bij Annelies B. werd terminale kanker vastgesteld. Op haar vraag vermoordde de man zijn vrouw en wilde nadien zelfmoord plegen door een overdosis pillen te nemen. Die zelfmoordpoging mislukte grandioos.

Het feit dat Annelies B. vroeg om haar te vermoorden maakt op strafrechtelijk vlak geen verschil. Alfons B. verlbeef anderhalve maand in de cel en werd daarna opgenomen in een psychiatrische instelling. 

Gisteren vond de eerste zitting plaats in de correctionele rechtbank van Dendermonde. Daar moest Alfons B. zich verantwoorden voor de moord op zijn vrouw. De advocaat van de dader vroeg om enkele getuigen op te roepen. De twee dochters die het ziektebeeld van hun moeder goed kenden en de psychiater van Alfons B. Zij zullen op 7 maart gehoord worden. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be