Gezin met 3 kinderen wordt genadeloos uit huis in Oudenaarde gezet: “Dit is een zeer traumatische ervaring”

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
"Onmenselijk", reageren veel mensen verontwaardigd op het verhaal van een gezin met drie kinderen dat in Oudenaarde woont. Het gezin dat al meer dan zeven jaar in België verblijft, wordt het land uitgezet.

Het gezin, dat afkomstig is uit Albanië, werd gisterochtend uit hun woning in Oudenaarde gehaald en naar een tussenhuis in Sint-Gillis-Waas overgebracht. Van daaruit zullen ze noodgedwongen naar Albanië moeten terugkeren.

De drie kinderen (3, 9 en 11) kunnen niet eens hun schooljaar afmaken. De katholieke onderwijskoepel verzet zich tegen de uitwijzing van het gezin. “Het is de zoveelste schrijnende zaak. Voor ons is dit het geval te veel. Ze moeten deze kinderen op zijn minst het schooljaar laten afmaken”, zegt Lieven Boeve van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

“Ze blijven al meer dan zeven jaar in België en worden zomaar teruggestuurd naar een land dat ze nauwelijks kennen”, aldus Boeve. “Het is een zeer traumatische ervaring. Niet alleen voor die kinderen, maar ook voor hun klas- en schoolgenoten.”

Het is niet de eerste keer dat er heisa ontstaat over de uitwijzing van een gezin. In december waren heel wat mensen furieus over de uitwijzing van een 11-jarig Armeens meisje dat in het zesde leerjaar in Eeklo zat. Zij moest de kerstdagen doorbrengen in een tussenhuis in Tubze, in Wallonië. Hun huis moesten ze meteen verlaten.