Dildo-affaire brengt brandweermannen in verlegenheid

bron: AD
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De dildo-affaire zorgt voor heel wat ophef in Nederland. De Amsterdamse brandweer heeft het schaamrood op de wangen door een grapje met een dildo die in de bureaula van een vrouwelijke medewerker lag.

In de Kazerne Willem op de Ringdijk in Oost reageerde een medewerkster "hevig ontdaan en geëmotioneerd" toen ze in haar bureaula een dildo vond. Hoe die daar terechtkwam, wist ze niet. Leen Schaap, brandweercommandant, vraagt zich af hoe het mogelijk is dat iemand zo'n grap uithaalt in tijden van de #metoo-discussie. “Je moet wel onder een steen hebben geleefd hier niets van te hebben meegekregen", schrijft ze.

De brandweermannen die het grapje uithaalden, begrijpen de heisa niet. "Ik ken veel vrouwen die enorm geamuseerd zouden zijn, mochten zij een dildo in hun laatje vinden... wetend dat dit een grap is", reageert iemand. "Het perfecte glijmiddel voor een gezonde geest", laat iemand anders weten.

“De korpsleiding heeft expliciet gesteld dat deze grap niet wordt geaccepteerd. Daarop zijn laconieke reacties gekomen, maar is ook gezegd: dit willen wij niet", bericht woordvoerster Carmen Westra van de Amsterdamse brandweer.