Marieke Vervoort: "Niemand had tijd om met mij iets te gaan drinken. 's Avonds zag ik op Facebook een foto van iedereen samen op teambuilding zonder mij"

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
De Paralympische Spelen in Rio werden het sportieve afscheid van Marieke Vervoort. Ze houdt daar echter geen al te warme herinneringen aan over.

"Ik wilde eindigen in schoonheid. Dat is maar half gelukt: ik heb me in Rio erg buitengesloten gevoeld. In de topsport heerst een rotmentaliteit. Er is enorm veel jaloezie onder de atleten. Ik kan er niks aan doen dat ik vaak in de media kom: zij weten mij altijd te vinden, niet andersom. Kennelijk zette dat kwaad bloed bij de anderen. Zelfs in mijn eigen atletiekteam deden zich vervelende situaties voor", vertelt Marieke openlijk in Humo. 

Iets drinken

"Tijdens de stages voor Rio heb ik iedereen opgebeld, het was een rustdag en ik had zin om samen iets te doen. Niemand had tijd om met mij iets te gaan eten of drinken, of om naar het strand te gaan. 's Avonds zag ik dan op Facebook een foto van iedereen samen op teambuilding. Leuk is anders. Dat geeft echt een rotgevoel."

"Ook op de Paralympics ging het zo. Bijna niemand sprak met mij. Ik kreeg ook een aparte kamer. Door mijn zware nachten schreeuw ik het vaak uit van de pijn, en daarom kon ik dat nog wel begrijpen, maar prettig is anders. De rest van het team mocht samenhokken en had leuke momenten, terwijl ik me als de vreemde eend in de bijt voelde."

Geen felicitaties

Ook na haar bronzen en zilveren medaille kwam niemand haar feliciteren. "Ook nu ik in het ziekenhuis lig, hoor ik niemand. Sinds ik met topsport ben gestopt, is er een last van mijn schouders gevallen. Naar het schijnt is het bij valide atleten nog veel erger. Ik weet dat je daar niet over hoort te spreken, maar ik wil er niet meer over zwijgen. Het doet te veel pijn om er niet over te praten."