Personal coach geeft meer uitleg: “Zo kunnen mensen zelf gezonde voedingsschema’s maken”

door: WVDS
HanneWendelensport
Afbeelding bron: Instagram

Hanne Wendelen is personal trainer en online coach bij Bmore. Ze legt uit hoe mensen zelf gezonde voedingsschema’s kunnen maken.

“Wanneer iemand mij contacteert voor een begeleiding, laat ik hen een lange vragenlijst invullen. Dit zijn vragen over bijvoorbeeld allergieën, medische achtergrond, in welke mate doen ze al aan sport. Daarna maak ik een gepersonaliseerd voedingsschema op maat van die persoon”, geeft Hanne toelichting aan Redactie24.

“Op basis daarvan maak ik een voorbeelddag waarin alle voeding wordt opgesomd wat ze mogen eten en apart geef ik nog een document mee waarin alle variaties staan. Via een app kunnen ze dan hun calorieën tellen en leren ze zelf hun voeding samen te stellen en welke voeding samen gaat. Op die manier kunnen mensen vrij snel aan de slag om gezonde voedingsschema’s te maken voor zichzelf. “

“Ze gaan dan een maand aan de slag met dat schema en we bekijken hoe ze daarmee afvallen. Ik leer hen ook hoe ze bepaalde voedingsstoffen kunnen combineren. Ik vertel hen ook wat ze minimum aan calorieën moeten nemen per dag en wat ze moeten eten om af te vallen of op hetzelfde gewicht te blijven.”

Laagdrempelige oefeningen zorgen voor stabiliteit en coördinatie

“Als iemand wil gaan fitnessen of aan krachttraining doen, dan raad ik hen aan om met laagdrempelige oefeningen te beginnen om stabiliteit en coördinatie te versterken. Zeker niet te zwaar beginnen, want dan zou je wel eens blessures kunnen oplopen en dat is niet te bedoeling.”

“Elke week contacteer ik al mijn klanten om te weten hoe het met ze gaat. Zelf raad ik mijn klanten aan om eerder regelmatig een foto van zichzelf te maken dan gewoon hun gewicht te noteren.”

”Ons lichaam is nogal onvoorspelbaar door bijvoorbeeld menstruatie, of soms houdt je lichaam meer water op en dan kan het cijfer op de weegschaal demotiverend werken, hoewel je wel goed bezig bent. Wanneer je foto’s vergelijkt over een langere periode ga je je eigen vorderingen echt zien en dat werkt heel motiverend.”

Meer informatie op facebook/instagram hanne.we.fit