Zorgen om griepepidemie in ons land: Viroloog Marc Van Ranst legt uit wat er aan de hand is

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De temperatuur in ons land blijft maar dalen. In heel het land geldt dan ook code geel. Wie niet buiten moet zijn, kan maar beter lekker warm binnenblijven. En dan zijn er nog de vele zieke mensen.

Er zijn momenteel veel mensen die te kampen hebben met de griep. De aanloop begon in de krokusvakantie, maar we zijn er nog steeds niet van verlost: de griepepidemie. Viroloog Marc Van Ranst ziet die epidemie ook niet meteen stoppen, het tegendeel is zelfs waar.

Van Ranst voorspelt in Het Laatste Nieuws dat het de komende tien dagen alleen maar erger zal worden. Zo zitten een groep mensen die de griep hebben met complicaties. Het maakt er de toestand in de ziekenhuizen niet beter op.

Ziekenhuizen
De ziekenhuizen zitten nu al overvol en spoedartsen roepen op om niet te snel naar de ziekenhuizen te gaan. Helaas doodt de huidige koude geen virussen en bacteriën. Sterker nog, doordat we nu meer samen binnenzitten, springen de virussen zelfs nog makkelijker over. Daardoor is de kans een stuk groter dat er nog meer mensen de griep gaan krijgen.

Al is er wel enige troost. Het hoogtepunt van de griepepidemie hebben we wel al bereikt.