VTM

Lieve uit 'Blind Getrouwd' doorbreekt stilzwijgen: "Dat is heel zwaar geweest"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Lieve uit 'Blind Getrouwd' heeft voor het eerst gereageerd op haar deelname aan het programma. Lieve en Aljosja kenden een moeizame start. In de aflevering van gisteren was echter te merken dat ze naar elkaar toegroeien. Aanvankelijk was er heel veel kritiek op Lieve, maar intussen zijn de twee aan het uitgroeien tot het populairste koppel bij de kijkers. Toch is de kritiek hard aangekomen bij Lieve.

"Wie me kent, wist dat ik wel even nodig zou hebben om te ontspannen", zegt Lieve in Dag Allemaal. "Het publiek was minder geduldig. Wellicht omdat het contrast met de coup de foudre van Mike en Marjolein groot was. Vanaf toen waren wij `het ongemakkelijke koppel'. Maar de waarheid is dat we dat zelf nooit zo hebben aangevoeld."

"Je mag echt niet vergeten hoe groot de impact van zo'n huwelijk is, hoor. Je wordt daar wel enigszins op voorbereid en je wilt ervoor openstaan... Ik had nachten niet geslapen en stond stijf van de stress. Reken de camera's erbij, al die nieuwe indrukken. De kijker zag dus vooral zenuwen en vermoeidheid."

"Die positiviteit doet nu heel veel deugd"

Intussen kunnen de kijkers wel zien dat het al veel beter gaat tussen Lieve en Aljosja.  "Onze humor heeft veel geholpen", zegt ze. "Al lachend elkaar plagen, zo merk je snel dat je op dezelfde golflengte zit. Tijdens de eerste avond van onze huwelijksreis hebben we ook eens écht goed gepraat met elkaar, zonder camera's. En zagen we waarom wij aan elkaar gekoppeld zijn."

De mensen praten nu al veel positiever over Lieve. "Een hele opluchting. Want eerlijk, de eerste weken dat `Blind Getrouwd' op tv kwam waren intens en zwaar. Die negatieve commentaren... Ik weet wel dat ik me daar niets van mag aantrekken, want die mensen kennen mij helemaal niet, maar toch. Daarom doet die positiviteit nu héél veel deugd."