Belangrijk ontslag schokt Donald Trump

bron: Diverse bronnen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Hope Hicks stapt op als communicatiechef van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat bevestigde Sarah Sanders, woordvoerder van het Witte Huis. Hicks (29) kwam uit het niets in de verkiezingscampagne van Trump terecht in 2016. Ze had op dat moment geen enkele politieke ervaring. Ze groeide uit tot één van Trumps vertrouwelingen.

Pas enkele maanden geleden werd ze benoemd tot communicatiedirecteur van het Witte Huis. Trump verliest zijn vierde communicatiedirecteur in iets meer dan een jaar tijd. . In augustus 2017 volgde Hicks de omstreden Anthony Scaramucci op als directeur communicatie van het Witte Huis. 

Ze werd gisteren nog negen uur lang verhoord door het comité dat de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen onderzoekt. Ze verklaarde  “dat ze door haar job soms gedwongen was om te liegen”. “Maar ik heb nooit gelogen over het onderzoek naar de vermeende Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.” Het vertrek van Hicks heeft ook niets met die zitting te maken.

Machtige vrouw

Volgens Hicks dacht ze enkele maanden geleden al aan ontslag. Ze had bereikt wat ze wilde bereiken, zo vertelde ze aan collega's. Ze was een van de machtigste vrouwen in Washington door haar positie. Ze weet nog niet wat de toekomst gaat brengen. Daarover zal binnenkort meer duidelijkheid zijn. “Vermoedelijk ergens in de komende weken”, luidt het. “Ik kan president Trump niet genoeg bedanken”, sloot ze af.