Ziekenhuizen worden overstelpt met mensen die denken dat ze de griep hebben maar niets is minder waar: “Opletten want dit kan dodelijk zijn”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
De griep is nog lang het land niet uit. De ziekenhuizen liggen nog steeds overvol.

Veel mensen die in het ziekenhuis liggen kampen met een longontsteking. Dat is niet abnormaal bij een griepepidemie, maar nu zijn het er wel heel veel.

Bij de dienst longziekten in het UZ Gent is er zelfs geen plaats meer. Patiënten die nog worden binnengebracht, zullen tijdelijk naar een andere dienst worden gebracht. 

Symptomen van een longontsteking zijn vaak dezelfde als griep. Dat kan gaan van hoge koorts tot hoesten. Terwijl de griep viraal is, en antibiotica daar niet werken, is dat bij een longontsteking anders.

“Dat is het verschil met echte griep. Als je na het doormaken van griep na twee weken nog ziek bent, moet je terug naar dokter want dan zijn er wel antibiotica nodig”, waarschuwt longarts Eva Van Braeckel bij VTM-Nieuws.

En zelfs als de grieppik vermindert, zal het aantal gevallen van longontstekingen nog enkele weken aanhouden. Een longontsteking die niet behandeld wordt, is gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn.