Katrien is voor de tweede keer zwanger tot ze dramatisch nieuws te horen krijgt: “Er is geen hoop meer”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De Antwerpse Katrien De Laet (34) zou normaal gezien alle reden moeten hebben om gelukkig te zijn, maar dan kwam er plots dat dramatische nieuws.

Katrien is voor de tweede keer zwanger. Zij en haar man Olivier (30) hebben met Ella al een dochtertje van 3,5 jaar oud. Alles dik in orde zou je denken, maar niets is wat het lijkt. Op een bepaald moment kreeg Katrien problemen met haar rechterhand. Die deed ongecontroleerde bewegingen. “De vermoeidheid”, reageert ze in Het Laatste Nieuws. “Maar tegen eind september kon ik met die hand geen soep meer eten, niet meer schrijven of mij schminken.”

MRI-scan
Het koppel trok naar het ziekenhuis voor een MRI-scan. Een dag voor ze de resultaten kregen, op 3 januari, ging het lelijk mis. Katrien begon te braken en moest nog diezelfde avond naar spoed worden gebracht. “De dag nadien kreeg ik te horen dat ik een hersentumor had”, gaat Katrien verder. “De tumor zit diep in mijn hoofd, pal in het schakelcentrum van de hersenen.”

Sterven
Een dag later, op 4 januari, kreeg ze te horen dat ize zou sterven. De tumor is operatief verwijderd en meer kunnen de dokters niet doen. Katrien moet de tumor al hebben gehad toen ze zwanger was. “Een slecht lotje”, zo zegt ze zelf. Plots was alles onduidelijk en wist het koppel zelfs niet of ze de baby konden houden. “Maar dat lukt wel”, zegt Katrien. “Je zou het in zo’n ziek lichaam niet verwachten, maar eigenlijk is dit een gewone zwangerschap.”

Geen hoop
De dokters geven haar nog twee jaar of korter. “Er rest mij geen hoop meer”, luidt het bij Katrien. “Ik geloof ook niet in mirakels. Ik wil niet sterven, maar het zal toch gebeuren.”