En toen kreeg Michel Lelièvre hulp uit onverwachte hoek: “Als hij de gevangenis verlaten heeft, is hij altijd welkom”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Binnen een drie jaar mag Michel Lelièvre de gevangenis verlaten. Lelièvre was de kompaan van Marc Dutroux bij de ontvoering van Ann, Eefje, Sabine en Laetitia.

De voorbije dagen kwam er regelmatig de vraag waar hij naartoe zal gaan, als hij vrijkomt? Predikant André Cools uit Aarlen wil Lelièvre wel helpen. “Hij is hier altijd welkom voor een koffie, of hij mag blijven slapen, zien we dan wel.”

“Ik zag Michel om de twee weken, toen hij in Aarlen opgesloten was”, aldus Cools in Het Nieuwsblad. “We hadden een goed contact, en na verloop van tijd werd dat een band die je vriendschappelijk kan noemen. Na het vonnis verhuisde hij, en heb ik hem niet meer gezien.” 

“Van mijn collega-priesters hoorde ik wel dat hij een correcte man is geworden. Hij is veranderd, omdat hij niet meer wordt gemanipuleerd door anderen. Wat je er ook van vindt, hij is en blijft een mens, en mag dus altijd bij me aankloppen. Maar tot het tegendeel wordt bewezen, is er niets dat ­erop wijst dat hij naar mij toe zal komen.”