52-jarige fietser zwaargewond achtergelaten na aanrijding: Politie zoekt getuigen

door: MRO
riemst
Afbeelding bron: Google Maps

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval in Riemst. Daar werd een 52-jarige fietser aangereden en met ernstige verwondingen achtergelaten.

Op 7 november omstreeks 12u54 werd de politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst gealarmeerd door een dame die een 52-jarige Riemstenaar gewond langs zijn racefiets had aangetroffen. Het slachtoffer lag ter hoogte van het kruispunt tussen de Bodemstraat en de Monseigneur Kerkhofslaan in Riemst.

Het ongeval moet enkele ogenblikken hiervoor hebben plaatsgevonden.

De man werd met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Op dit ogenblijk blijkt zijn medische toestand stabiel te zijn niettegenstaande hij o.a gebroken ribben, een geperforeerde long en een klaplong heeft opgelopen.

Het slachtoffer in kwestie werd plots achteraan gegrepen door het aanrijdende voertuig. Het slachtoffer werd vermoedelijk gegrepen door de rechterflank van dit voertuig, ter hoogte van de hoek tussen de voorruit en de rechter passagiersdeur. Het zou mogelijk gaan om een 'hoekig' voertuig, type SUV, van lichte kleur. Na het ongeval zou het voertuig verderop hebben moeten stoppen voor een bocht, wegversmalling of een tegenligger.

De politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst en het parket doen daarom een oproep naar getuigen die mogelijk het ongeval hebben zien gebeuren of die ons andere nuttige tips kunnen aanleveren.

Getuigen mogen steeds contact opnemen op het nummer: 089 366 800.