Getuigen zwaar onder indruk na ongeval: "Het was verschrikkelijk, ze gaf plankgas en sleurde die fietser mee"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een fietsster is zwaargewond geraakt toen ze gegrepen werd door een wagen. De bejaarde dame achter het stuur werd wellicht net voor de aanrijding onwel.

Het ongeval deed zich voor in de Alfons Pieterslaan in Oostende. Een 47-jarige fietsster werd er geschept door een wagen waarvan de bestuurster de controle verloren had. De fietsster belandde op de motorkap van het voertuig en werd vervolgens bijna 100 meter meegesleurd.

"Het was verschrikkelijk. Ik reed achter de wagen", vertelde een getuige tegen Focus-Wtv. "Op een bepaald moment gaf die mevrouw plankgas en sleurde ze de fietser mee. Daarna is ze van de motorkap van de auto gerold en tegen een boompje beland."

De fietsster raakte zwaargewond bij het ongeval. Ook de 75-jarige bestuurster van de wagen liep zware verwondingen op. Een verkeersdeskundige onderzoekt het ongeval, maar aangenomen wordt dat de bejaarde bestuurster onwel werd achter het stuur.

Pick-up

Begin augustus werd in Houthalen ook al een bestuurder onwel. Hij reed met zijn zware pick-up truck toen meerdere voertuigen op hoge snelheid aan. Nadien verklaarde hij zich niets te herinneren. Een medisch probleem zou aan de basis van die gebeurtenissen hebben gelegen.

(Archieffoto)

Tags ongeval