Ouders van verongelukte Kayleigh geschokt door vonnis: "Al dat leed, en nu nog een klap in het gezicht erbij"

door: STS
Kayleigh Leemans
Afbeelding bron: Photonews

De man die ervan verdacht werd verantwoordelijk te zijn voor de dood van de 14-jarige Kayleigh Leemans, bij een verkeersongeval, is vrijgesproken. Een nieuwe klap voor de nabestaanden, zegt hun advocaat.

Het ongeval deed zich op 19 augustus 2019 voor in Nieuwerkerken (Aalst). Rond 02.00 uur 's nachts botste een wagen met vier tieners tegen een vrachtwagen die naast de baan geparkeerd stond.

De 14-jarige Kayleigh overleefde de klap niet. De destijds 18-jarige jongeman die ervan verdacht werd de bestuurder van het voertuig geweest te zijn, raakte zwaargewond.

Hij is nu vrijgesproken door de politierechtbank, omdat er twijfel heerst of hij wel degene was die achter het stuur zat tijdens die fatale nacht.

Bij de nabestaanden van het slachtoffer komt het nieuws hard aan. "Die mensen hebben al ongelooflijk veel leed gehad. En nu krijgen ze nog een klap in het gezicht erbij", vertelde hun advocaat aan TV Oost.

"Het onderzoek duurt al jaren. Nu is er een uitspraak. Zij zijn bijzonder teleurgesteld en kwaad over die uitspraak, en ik denk dat dat zeer begrijpelijk is."

"Kayleigh Leemans is er niet meer. En uiteindelijk komt degene van wie wij overtuigd zijn dat hij de bestuurder was er vanaf met een vrijspraak. En dat is onmogelijk om te dragen."