Jongen (13) stapt uit het leven: "Hij was niet in staat om de fatale gevolgen te begrijpen"

door: STS
Jai
Afbeelding bron: Facebook.com/nfo84

Een jongen van 13 jaar is dood aangetroffen in een bos. Hij stierf door verhanging, maar zou niet de bedoeling gehad hebben om uit het leven te stappen.

De 13-jarige Jai Palermo uit Hook, in Wales, had ruzie gehad met zijn moeder en was thuis vertrokken. Slechts enkele uren na zijn verdwijning werd hij teruggevonden. Hij had zich verhangen in een bos.

Een onderzoek naar de feiten, die dateren van 2020, heeft nu duidelijk gemaakt dat de jongen zich niet opzettelijk van het leven beroofde.

Jai had ADHD en dyspraxie, een ontwikkelingsstoornis van het motorische systeem in de hersenen. Hij kampte ook al sinds zijn zesde met slaapproblemen.

Volgens de lijkschouwer betekent dit dat Jai "niet in staat was om de fatale gevolgen van zijn daad te begrijpen", na een "emotionele reactie" op de ruzie die had plaatsgevonden.

"Het is mijn mening dat Jai zich op een bepaalde manier gedwongen voelde om de stap te zetten en dat hij niet het vermogen had om te stoppen en de gevolgen van wat hij deed in overweging te nemen."

De politie concludeerde dat er geen kwaad opzet in het spel was bij het overlijden en dat er geen derden bij betrokken waren.

De moeder van de jongen herinnert zich nog hoe ze het vreselijke nieuws vernam. Aan Metro vertelde ze: "Twee agenten kwamen binnen en ik weet nog dat ik dacht: 'Hij is er niet bij, misschien zit hij in de wagen'."

"De vrouwelijke agent zei dat ze hem gevonden hadden, en ik zei: 'Oké.' Toen zei ze dat hij dood was. Ik viel op de grond. Ik vroeg wat er gebeurd was en ze zei dat hij zich had opgehangen. Ik was compleet in shock. Het was nog een kind. Hij was gelukkig, geliefd, kreeg alles..."

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op Zelfmoord1813.be.