Tragisch: Kleuter (4) overleden na blunder van vader

door: STS
Kaars - rouw - overlijden
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een kleuter is op tragische wijze overleden. Haar vader moest haar naar school brengen, maar vergat haar en liet haar achter in zijn wagen.

De 4-jarige Izzi Gil de Oliveira werd dood aangetroffen in het voertuig, in het Braziliaanse Alagoinhas. Haar vader had haar op de achterbank gezet. Daarna was de man naar zijn werk gereden, in plaats van zijn dochtertje af te zetten bij de school. Het meisje had niets opgemerkt want ze was onderweg in slaap gevallen.

De vader besefte zijn enorme blunder pas nadat hij een telefoontje kreeg van zijn vrouw. Die had namelijk de school gebeld met de vraag hoe het met Izzi ging, gezien het kind de griep had. Toen ze te horen kreeg dat het meisje nooit was aangekomen op school, gingen alle alarmbellen af.

De vrouw verwittigde meteen haar man, die zich naar het voertuig repte. Hij trof zijn dochtertje bewusteloos aan. Toen de hulpdiensten arriveerden was het kind al overleden.

"De politie gelooft dat het meisje zo'n drie uur in de wagen heeft gezeten. De precieze doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maar de gemiddelde temperatuur in de Braziliaanse plaats bedroeg zo'n 32 graden Celsius", schrijft The Mirror.

De vader gaf zichzelf aan bij de politie en vertelde dat hij besefte dat hij zijn dochter vergeten was en in de auto had achtergelaten. Hij werd gearresteerd en is aangeklaagd wegens doodslag. Na zijn verklaring te hebben afgelegd, werd hij vrijgelaten.

Volg Redactie24 nu op Instagram