Verdwijning kent vreselijk einde: Vermiste kleuter (5) is verdronken

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

De verdwijning van een klein jongetje heeft een slechte afloop gekend. Het kind werd snel teruggevonden, maar is overleden.

De kleine Daniel, slechts vijf jaar oud, verdween vrijdag rond 17.30 uur van bij zijn thuis, in Thamesmead, een wijk in Zuidoost-Londen. De politie werd op de hoogte gebracht. De verdwijning van zo'n jong kind is altijd onrustwekkend, dus werd er meteen in actie geschoten.

De zoektocht leverde al snel resultaat op. Om 18.23 uur troffen agenten die op zoek waren naar Daniel hem aan in het water van de rivier de Theems. Het jongetje werd op het droge gebracht en er werd onmiddellijk gestart met hartmassage en mond-op-mondbeademing.

Toen de ambulanciers arriveerden, brachten ze het slachtoffer over naar het ziekenhuis, maar de jongen haalde het uiteindelijk niet. Hij werd later doodverklaard en zijn familie werd op de hoogte gebracht van het verschrikkelijke nieuws.

Een buurtbewoner zag de rouwende vader van het slachtoffer en vertelde aan The Sun: "Hij is een wrak. Hij zei: 'Daniel houdt van het water, hij is aangetrokken tot het water. Er zouden hogere relingen moeten zijn, het is er zo open'. Hij zei ook: 'We houden de deuren op slot, hoe is hij buiten kunnen geraken?'"