Baby tot de dood mishandeld door papa: Waslijst aan verwondingen in zijn korte leventje

door: STS
baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een vader heeft zijn pasgeboren baby zwaar mishandeld. Het kindje overleefde het geweld niet.

De Britse baby Ollie werd slechts vijf weken oud. Tijdens dat uiterst korte leven liep het kindje een waslijst aan verwondingen op, door toedoen van zijn vader. Zijn moeder liet de mishandelingen gebeuren en keek de andere kant op.

Het kindje werd roerloos uiteindelijk aangetroffen in zijn wieg en overgebracht naar het ziekenhuis. Artsen ontdekten dat de baby in totaal 37 breuken had, waarvan 23 ribbreuken waren. Beide armpjes waren gebroken, een sleutelbeen, en de gewrichten van alle ledematen.

Er waren schedelbreuken en er was sprake van een bloeding in de hersenen. Het jongetje stierf aan "de vertraagde gevolgen van een gebroken nek", schrijft The Sun.

Fortnite en GTA spelen op de PlayStation

In de rechtbank viel te horen dat de vader zich liever bezighield met het spelen van games als Fortnite, Assassin's Creed en GTA op zijn PlayStation dan voor zijn zoontje te zorgen. Wanneer hij er wel voor moest zorgen, zou hij gefrustreerd zijn geraakt telkens het kindje weende.

Nu is de 29-jarige vader tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens moord. Daarvan zal hij minstens 22 jaar achter de tralies moeten doorbrengen.

De 31-jarige moeder van het kind werd vrijgesproken voor moord en het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen, maar wel schuldig bevonden aan het toelaten van de mishandelingen en de dood van het kind.