Speurders doen nog een belangrijke ontdekking na vondst schedel van vermiste Émile

door: STS
Emile
Afbeelding bron: Twitter.com/Gendarmerie

Nadat eerder de schedel van het vermiste jongetje Émile gevonden werd, hebben de speurders nog een ontdekking gedaan. Dat gebeurde op enkele honderden meters van de vindplaats.

Zaterdag trof een vrouw die aan het wandelen was in Le Haut Vernet (Frankrijk) plots menselijke resten aan. Het ging om een schedel, en DNA-onderzoek bevestigde dat het om de schedel van de vermiste Émile gaat. De peuter verdween zo'n negen maanden geleden en talrijke zoekacties leverden niets op.

"De schedel werd op een smal en erg steil bospad gevonden", verklaarde de openbare aanklager op een persconferentie. "Op ongeveer 500 meter van waar de schedel gevonden is, zijn bepaalde kledingstukken aangetroffen die Émile droeg op de dag van zijn verdwijning. Het gaat om een T-shirt, zijn schoenen en een onderbroek."

Hoe de peuter om het leven kwam, blijft vooralsnog onduidelijk. "De schedel vertoont bijtsporen, waarschijnlijk veroorzaakt door één of meerdere dieren. De bovenkaak ontbreekt. We weten op heden niet of die op natuurlijke wijze losgeraakt is, of losgetrokken werd", aldus de openbare aanklager.

Er wordt verder gezocht in het gebied. De vondst van meer resten zou helderheid kunnen scheppen over hoe de kleine Émile om het leven kwam.