Uit het leven gerukt: Kleuter (4) dood aangetroffen in bedje na tragische gebeurtenis

door: STS
Lijkkist - Kind
Afbeelding bron: Shutterstock/Ingrid Pakats

Een kleuter is op tragische wijze gestorven. Het jongetje overleed tijdens de eerste nacht in zijn nieuwe bed.

De 4-jarige Ethan Wade uit het Engelse Chatham zal blij geweest zijn toen hij in zijn splinternieuwe bed mocht gaan slapen. Maar tijdens de eerste nacht liep het al gruwelijk mis. Het jongetje kwam met zijn hoofd klem te zitten.

De kleuter werd de volgende ochtend aangetroffen door zijn vader, die zijn boterhammendoos om mee naar school te nemen al had klaargemaakt. Zijn zoontje lag tot zijn grote ontsteltenis met zijn gezicht naar beneden, roerloos en slap.

Er wordt aangenomen dat Ethan een ademstilstand gekregen moet hebben. Het jongetje leed aan een hersenverlamming en was daardoor non-verbaal, had last van reflux en kampte met een ontwikkelingsachterstand en mobiliteitsproblemen.

Er is nu een onderzoek ingesteld naar het drama, dat zich enkele jaren geleden al afspeelde. Daaruit blijkt dat Ethans jongere broers of zusjes mogelijk met de knoppen van de afstandsbediening van het speciaal aangepaste bed gespeeld hadden.

De ouders zeggen dat ze 's avonds het bed op de laagste stand hadden gezet, zoals aanbevolen was. Tijdens het onderzoek werd ook de vraag gesteld of er een kinderslot op de afstandsbediening zat. Tevens kwam naar voren dat de persoon die het medisch bed installeerde papierwerk was kwijtgeraakt, waaronder een checklist die overhandigd had moeten worden aan de ouders.

"Ethan was het licht en de ziel van ons leven. Hij was zo'n vrolijke jongen, hij had altijd een glimlach op zijn gezicht die je zelf deed glimlachen", citeert Metro de rouwende moeder van het slachtoffer. "Hij wordt voor altijd geliefd, gekoesterd en aanbeden door mijzelf, zijn vader, broers, zussen en iedereen die hem kende."

(Archieffoto)