Uitbraak van E. coli door besmet product: Dode en honderden hospitalisaties

door: STS
verpleegster onderzoekt een patiënt
Afbeelding bron: Pixabay

Er heeft zich een uitbraak van E. coli voorgedaan. Honderden mensen raakten besmet door de bacterie, en er is een persoon aan gestorven.

De E. coli-uitbraak doet zich voor in het Verenigd Koninkrijk en wordt op basis van tests gelinkt aan sla die zich bevond in boterhammen uit de supermarkt. Producenten hebben voorverpakte boterhammen, wraps en rolls uit voorzorg uit de winkelrekken gehaald.

Tot en met 25 juni werden er 275 gevallen van E. coli geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om 182 gevallen in Engeland, 58 in Schotland, 31 in Wales en vier in Noord-Ierland.

Nierdialyse voor 11-jarig meisje

Minstens 122 personen belandden sinds de uitbraak in het ziekenhuis. Een man en een meisje van 11 jaar zijn ernstig ziek. Het meisje lag drie weken aan de nierdialyse. Ze zou permanente nierschade kunnen overhouden aan de besmetting, meldt Metro.

Eén persoon met onderliggende aandoeningen is overleden. Een tweede persoon met onderliggende aandoeningen overleed 28 dagen na besmet te zijn geraakt, maar slechts één van de twee overlijdens wordt gelinkt aan de E.coli-besmetting, meldt de BBC.