100 euro verwarmingspremie nog niet ontvangen? Dit moet je doen

door: STS
energiefactuur energieprijs
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Omdat de energieprijzen door het dak gingen, besloot de regering om elk gezin een verwarmingspremie van 100 euro te geven. De meeste mensen hebben deze premie automatisch gekregen. Anderen moeten zelf een aanvraag indienen.

Van de 4,9 miljoen huishoudens die recht hebben op de premie, kregen 4,1 miljoen die automatisch. "Dat gebeurde door een vermindering van je voorschot of afrekeningsfactuur of door een storting op je rekeningnummer", legt de FOD Economie uit.

Maar circa 775.000 gezinnen ontvingen op 31 juli 2022 hun premie nog niet. "Dat komt omdat de klantgegevens bij de leverancier of distributienetbeheerder niet overeenkomen met de gegevens in het Rijksregister. Of bijvoorbeeld door verschillende schrijfwijzen van naam en/of adres, het gebruik van roepnamen of een EAN-code op een ander adres dan de woonplaats."

Maar geen nood: ook deze gezinnen kunnen de premie nog bekomen. Tot en met 14 oktober 2022 kunnen zij een aanvraag indienen via de website van de FOD Economie.

Online of op papier

"De snelste manier om de aanvraag in te vullen en ook de snelste manier om je premie te ontvangen, is via een online aanvraag, via Verwarmingspremie.economie.fgov.be/public", klinkt het.

"Je logt je in met je elektronische identiteitskaart of itsme en je vult je gegevens in. Neem daarvoor ook je factuur bij de hand, want sommige in te vullen gegevens vind je daarop terug."

"Daarnaast kan je je aanvraag ook op papier indienen. Dat formulier vind je hier (pdf-bestand). Vul het in op de pc en druk het af of vul het met de hand in nadat het is afgedrukt. Stuur het formulier dan naar het adres dat in het document vermeld wordt."