Energieprijs hakt er zwaar in: "Enkel nog geld voor facturen, belastingen en eten van de witte producten"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De hoge energieprijzen zorgen ervoor dat veel mensen nu op andere zaken in hun leven moeten gaan besparen.

Wij stelden op de Facebookpagina van Redactie24 de vraag: "Welke andere uitgaven zal jij het eerst schrappen of beperken om de stijgende energierekening te betalen?"

"Ik ga besparen op etentjes en cafébezoeken. Spijtig, maar de horeca moet het bekopen. Als je van een werknemerspensioentje moet rondkomen, kan dat allemaal niet meer", stelt Rene.

"Op voeding en horeca. Maar in de horeca mag ik toch niet meer binnen. Heb al veel gespaard", zegt Anneke.

"De horeca zal het eerste grote slachtoffer zijn", vreest Tita.

"Sigaretten. Die smaken tegenwoordig meer naar accijnzen dan naar tabak", zegt Carine.

"Ik ben alleenstaand en gepensioneerd. Altijd maar betalen: facturen, belastingen en voeding. Ik ga nog maar om de twee weken naar de winkel om eten te halen en koop het goedkoopste", schrijft Nora.

"Belastingen betalen wordt bij mij geschrapt moest het zo erg worden. Ik ga zeker geen honger en kou lijden", laat Marleen weten.

"Ik heb een geplande operatie geannuleerd wegens geen budget. Vakantiegeld wordt opzijgelegd om de belastingen te betalen. Ik heb een volledige loopbaan gewerkt en ben nu gepensioneerd. Waar kan ik nog op bezuinigen?", vraagt Sonia zich af.

"Zou het iets kunnen betekenen als bijvoorbeeld alle openbare verlichting gedoofd wordt vanaf 21.00 uur? Dat is een besparing voor de overheid. De elektriciteit die dan vrijkomt kan overgeschakeld worden naar mensen en zodoende is er elektriciteit genoeg, en gratis", stelt Annie voor.

"Kledij en buitenlandse reizen. Verwarming lager zetten en je warmer kleden. Meer dikketruiendagen organiseren", zegt Kristel.

"Persoonlijk zal ik minder uitgeven aan maaltijden uithalen of uit eten. Wat meer zelf koken dus", laat Peter weten.

"Grote wasjes, geen halve machines. En geen droogkast gebruiken", schrijft Ivonne.

"Als alleenstaande geen reisjes, geen etentjes, geen cafébezoek en hopen dat alles zo betaald geraakt", schrijft Anja.

"De horeca zal het het eerst voelen. Het zal opnieuw thuis op het terras zitten zijn met een fles cava van de Aldi of de Lidl voor 4 euro. Gezelligheid kost gelukkig niets", schrijft Sandy.

"De horeca zal failliet gaan omdat de mensen niet meer kunnen gaan. En kleren en vakantie worden ook al geschrapt. Mijn geld gaat als alleenstaande gepensioneerde enkel nog naar facturen, belastingen en eten van de witte producten", zegt Werner.