Er is een opvallende trend aan de gang in de Vlaamse vastgoedsector

door: WVDS
huis te koop sleutel
Afbeelding bron: Pixabay

Woningen blijven verkopen als zoete broodjes. De grote vraag naar vastgoed, maakt dat mensen zich verplicht voelen snel te beslissen. Kristophe Thijs, directeur communicatie bij CIB Vlaanderen, die de Vlaamse vastgoedsector vertegenwoordigt, geeft toelichting aan Redactie24.

Er is een opvallende trend aan de gang momenteel. Mensen beslissen steeds meer om al na één bezichtiging over te gaan tot de aankoop van een woning en dat heeft alles met de stijgende vraag te maken.

“Traditioneel kwam men vroeger nog een tweede keer kijken naar een woning in gezelschap van bijvoorbeeld de ouders om daarna te beslissen om al dan niet te kopen. Een tendens die we nu sterk opmerken, sinds corona, is dat woningen op populaire plaatsen niet lang te koop staan.”

“Behoorlijk veel woningen worden verkocht na een eerste bezichtiging. Mensen beslissen veel sneller dan vroeger wetende dat er veel vraag is naar woningen.”

“Iets wat al langer aan de gang is, is dat de prijzen in de ruimere rand van steden ook onder druk komen te staan. Goedkopere regio’s zijn bijvoorbeeld Menen of Ronse, regio’s die verder van autosnelwegen liggen."

"Maar goedkopere regio’s zijn in Vlaanderen zeer schaars. Ik kan er zo geen tien opnoemen’, besluit Kristophe.