Euthanasie Shanti (23) werd uitgesteld na klacht: "Langer moeten lijden en mooi afscheid is ons ontnomen"

door: STS
Shanti De Corte
Afbeelding bron: Terzake

De nabestaanden van de jonge vrouw die slachtoffer werd van de aanslagen in Zaventem en koos voor euthanasie, zijn boos.

De 23-jarige Shanti De Corte (23) wilde in 2016 het vliegtuig nemen op de dag van de aanslagen. Ze hield een ondraaglijk psychisch lijden over aan de vreselijke gebeurtenissen van die dag en koos voor euthanasie.

Op 7 mei 2022 werd haar verzoek ingewilligd. Maar eigenlijk had dat al op 20 maart moeten gebeuren. Een anonieme klacht zorgde er echter voor dat de euthanasie op het laatste ogenblik moest uitgesteld worden.

"Anonieme mensen hebben een klacht neergelegd voor euthanasie, en daardoor is dat geblokkeerd geworden", getuigt haar vader in 'Terzake'.

"Het is echt een schande, want Shanti heeft daardoor zes weken langer moeten lijden."

"Ik heb er het gevoel aan overgehouden dat door de uitgestelde euthanasie ons dat mooi afscheid ontnomen is", vertelt haar moeder.

"Ik vind het onvoorstelbaar dat je zoiets kan doen", zegt haar broer. "Ik denk dat die persoon totaal geen besef heeft van wat dat voor ons allemaal was, wat dat voor Shanti was. Die heeft daar zoveel mensen nog extra pijn mee bezorgd, terwijl iedereen naar die vrede en die rust verlangde."