Jonge Belgische toeriste op paar dagen tijd volledig verlamd: "Mijn dochter krijgt hier een heel harde én dure les"

door: STS
Ziekenhuis - ziek
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een jonge Belgische die op vakantie is in Griekenland, ligt al vijf weken in een ziekenhuis in Athene. Ze raakte op enkele dagen tijd volledig verlamd.

Sophie, afkomstig uit Edingen, werd wakker met slapende voeten. Daarna ging haar gezondheidstoestand pijlsnel achteruit.

"Maandag kon ze nog amper bewegen. Dinsdag kon ze steeds moeilijker praten en kon ze haar gsm ook niet meer bedienen", vertelde de moeder van Sophie (26) op VTM.

"Woensdag hebben ze haar geïntubeerd, want ze kon niet meer zelfstandig ademen. Donderdag was ze volledig verlamd."

Sophie heeft het syndroom van Guillain-Barré, een verlammingsziekte veroorzaakt door een bacteriële infectie. Gelukkig kan dit goed behandeld worden.

Reisverzekering

Er dreigt ook nog een financiële kater. Sophie heeft geen reisverzekering en is enkel aangesloten bij de hulpkas van de overheid. Die hulpkas betaalt niet voor extra's of repatriëringen naar België.

"Ze krijgt extra fysiotherapeuten, een logopedist, een ergotherapeut komt langs. Die moeten wij hier onmiddellijk contant betalen", zegt de moeder, die ter plaatse is.

"En als ze liggend gerepatrieerd moet worden, komt het bij Brussels Airlines op 5.000 euro, alleen al voor een stretcher."

"Mijn dochter krijgt hier een heel harde en dure les. Een reisverzekering is zo belangrijk. En informeer je bij je mutualiteit over wat er wel en niet gedekt wordt. Als je mutualiteit het onvoldoende dekt, neem dan alsjeblieft een reisverzekering."