"Jullie zijn de volgenden: Raketten op Brussel, Antwerpen en andere steden"

door: STS
Alexander De Croo - Benjamin Netanyahu
Afbeelding bron: Photonews

"De strijd tegen Hamas is een strijd voor beschaving. Die moet gewonnen worden. Anders zijn jullie de volgenden." Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gezegd tegen premier Alexander De Croo.

De Croo en zijn Spaanse collega Pedro Sánchez trokken naar Israël, de Palestijnse gebieden en Egypte om te praten over een de-escalatie van het conflict.

"Dit is een typisch geval van wreedheid en barbarij tegen de beschaving", sprak de Israëlische premier Netanyahu Sánchez en De Croo toe.

"Wat de terroristen doen, is gewetenloos. Voor hen is iedereen een doelwit. Die meisjes op het muziekfestival zijn doelwitten. Baby's zijn doelwitten. Ouderen zijn doelwitten. Holocaust-overlevers zijn doelwitten. Voor niemand wordt een uitzondering gemaakt wat betreft hun moorden en hun horror."

"En ze verschuilen zich achter burgers. Ze nemen opzettelijk hun intrek in ziekenhuizen, scholen, woonwijken en VN-infrastructuur. Van daaruit schieten ze hun raketten af."

"Deze mensen vallen onze steden constant aan", zei Netanyahu, die een vergelijking maakte met Spaanse en Belgische steden. "Duizenden en duizenden raketten die vallen op Barcelona, op Madrid, op Brussel, op Antwerpen. Of op eender welke Europese stad. En Israël is maar een klein land."

"Wij zijn de geallieerden en Hamas zijn de nieuwe nazi's. En Israël moet zich niet aan een standaard houden waaraan niemand zich moeten houden. We moeten vechten tegen de terroristen, binnen het Internationaal Recht."

"Wij proberen het aantal burgerdoden tot een minimum te beperken, Hamas wil het aantal burgerdoden maximaliseren."

"En ik zou er bij jullie graag op aandringen om dat onderscheid te maken, niet alleen omdat dat correct en rechtvaardig is, maar omdat jullie maatschappijen op het spel staan. Jullie zijn de volgenden. Dit is een strijd voor beschaving. Die moet gewonnen worden."

"We zullen die winnen, want we hebben geen andere keuze. Als we niet winnen, hebben we geen toekomst. Hamas heeft al gezegd dat ze het opnieuw en opnieuw en opnieuw zullen doen. Dus we moeten hen uitroeien."