Slecht nieuws voor iedereen die spaart: "Het is voorbij, vanaf nu dalingen"

door: STS
geld pensioen intrest bank
Afbeelding bron: Pixabay

Er is een beslissing genomen die gevolgen gaat hebben voor onze portemonnee. De Europese Centrale Bank heeft de rente verlaagd, van 4% naar 3,75%. Volgens financieel experts betekent dit dat de banken wellicht wat minder intrest gaan geven op spaargeld en dat lenen wat goedkoper kan worden.

"De Europese Centrale Bank moet er in de allereerste plaats voor zorgen dat de inflatie onder controle blijft", zei Paul D'Hoore op VTM. "Als de inflatie heel erg hoog is, wat het voorbije jaar het geval geweest is, dan trekt ze de rente op."

"De inflatie is intussen afgekoeld. Dat betekent dat het mogelijk wordt om de rente te beginnen verlagen. Dat is vandaag de eerste stap. Als de inflatie verder afkoelt, zal de rente ook verder verlaagd worden."

Goedkoper lenen voor huis

"We hebben het voorbije jaar een periode gehad waarin de rente op spaarboekjes continu verhoogd werd. Dat is voorbij, vanaf nu gaan we naar dalingen. Wat leningen voor een huis betreft hebben we een stijging gezien, het is duurder geworden. Dat kan nu een beetje goedkoper worden."

Volg Redactie24 nu op Instagram