Klanten van BNP Paribas Fortis, Hello bank! en Fintro kunnen zich in de handen wrijven

door: STS
bnp paribas fortis
Afbeelding bron: Photonews

Er is goed nieuws voor klanten van de banken BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello bank!. Zij zullen vanaf 1 augustus kunnen genieten van een hogere rente op hun spaargeld.

"Rekening houdend met de huidige marktomstandigheden verhogen BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello bank! de rente op de klassieke gereglementeerde Spaarrekening, de gereglementeerde Spaarrekening Plus en de niet-gereglementeerde PRO Spaarrekening", klinkt het in een persbericht.

Voor de klassieke gereglementeerde spaarrekeningen 'Spaarrekening' van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello bank! en de gereglementeerde 'Blue Select Spaarrekening' van Fintro stijgt de basisrente van 0,15% naar 0,25% en de getrouwheidspremie van 0,10 % naar 0,25%.

"Voor de PRO Spaarrekening, een spaarrekening voor rechtspersonen, feitelijke verenigingen en andere entiteiten zonder rechtspersoonlijkheid, wordt de basisrentevoet eveneens aangepast  van 0,15% naar 0,25% en de getrouwheidspremie stijgt van 0,10% naar 0,25% "

"Voor de Spaarrekening Plus blijft de basisrente onveranderd staan op 0,50% en stijgt de getrouwheidspremie van 0,75 % naar 1%."

"Voor stortingen die gedaan worden vóór 1 augustus 2023 blijft de huidige getrouwheidspremie van kracht. De getrouwheidspremie is verworven voor bedragen die gedurende 12 maanden na de storting ononderbroken op de gereglementeerde spaarrekening blijven staan."