Kritiek op wat er in school gebeurt: “Communistische praktijken”

door: BVDO
jongeren met een mondmasker op de speelplaats op school
Afbeelding bron: Photonews

Over schooluniformen is al heel wat gezegd en geschreven. Ook bij ons is er veel discussie nadat een schooldirecteur het uniform in zijn school afschafte.

Wij vroegen onze lezers of ze een schooluniform zinvol vinden. Een greep uit de reacties...

“Laat de kinderen dragen waar ze zich goed in voelen, schooluniformen is alleen maar geld uit de ouders hun zakken halen. School kost al geld genoeg en daar mogen ze ook eens iets aan doen.”

“Nog meer geld uit de zakken van de ouders voor iets dat de meeste tegen hun gedacht moeten dragen.”

“Nee, laat een kind aub kind zijn en iets dragen waar ze zich comfortabel in voelen en zichzelf kunnen uiten.”

“Ze zitten een hele dag op school, belachelijk argument dat ze ´thuis´ dan maar normale kledij moeten dragen. Is ook dubbele was. En een uniform is ook vaak duur. En lelijk. Bezorgt vele kinderen een trauma.”

“In de jaren 70-80 zo blij dat we van die uniformen vanaf waren. Dus laat dat zo. Communistische praktijken. De scholen zijn er om iets bij te leren. Niet om je kleren te kopen.”

“Niks uniform, gaan we terug naar het stenen tijdperk of wat?

“Er is dan geen verschil publiekelijk zichtbaar tussen rijk en arm. Het is wel mooi om zien ook elk in zijn uniform.”

“Met uniform. Het belangrijkste voordeel zie ik hier veel terugkomen. Iedereen is gelijk en met een paar stukken heb je voldoende.”

“Dragen wat ze willen kan in hun vrije tijd genoeg. Tenslotte zullen er heel wat tussen zitten die later een job doen waar ook een uniform moet worden gedragen. Dan gaan ze ook niet moeten zeggen : ik draag wat ik wil.”

“Zeker weten, maar uniformen aan betaalbare prijzen. Iedereen gelijk, geen verschil te zien tussen arm of rijk, iedereen deftig gekleed.”

“Uniform betekent iedereen gelijk. En met een paar stukken heb je voldoende voor een heel jaar. Dat heb je niet met andere kleding.”

“Ik heb ook altijd uniform gedragen, al was ik het er toen niet mee eens, maar iedereen gelijk voor de wet . Dan is er geen onderscheid tussen arm of rijk.”

“Absoluut voor en is goedkoper dan iedere week een nieuwe outfit.”

“Schooluniform heeft veel meer klasse.”

“Altijd mooi zo’n uniform!”