Man die aanslag Zaventem overleefde is razend: "Overheid heeft ons in de steek gelaten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een van de slachtoffers van de aanslagen die op 22 maart 2016 in Brussel werden gepleegd, ziet nog steeds elke dag af. Hij vindt ook dat de overheid hem en de andere slachtoffers in de steek heeft gelaten.

De 43-jarige Manuel Martinez was op die noodlottige dag aan de slag in de luchthaven toen terroristen er twee bommen tot ontploffing brachten. Sindsdien leeft hij met pijn en probeerde hij zichzelf meermaals van het leven te beroven. De voorbije week werd hij geopereerd aan zijn knie, het was al de 34ste operatie in totaal.

"Er zijn nog veel problemen met dat been, maar voorlopig zijn ze erin geslaagd mijn knie te redden en moet hij nog niet geamputeerd worden", verklaarde Martinez aan BRUZZ.

En er zijn nog andere problemen. Zijn badkamer zou aangepast moeten worden aan zijn handicap, maar volgens zijn verzekeringsmaatschappij is dat niet nodig. Martinez is boos op de overheid. "De Belgische Staat is ons volledig vergeten, de Staat doet niets, enkel slachtoffervereniging Life4Brussels helpt ons. In Frankrijk daarentegen houdt de overheid zich bezig met de verzekeringsmaatschappijen."